1. Hem
  2.  » 
  3. Arrangemang: tidigare
  4.  » 23 september: Föreläsning – Att möta människor i kris

23 september: Föreläsning – Att möta människor i kris

jun 12, 2019 | Arrangemang: tidigare

Den 23 september anordnar Funktionsrätt Göteborg föreläsningen Att möta människor i kris. Föreläsningen hålls av Åsa Thirander, legitimerad psykolog med 25 års erfarenhet av att arbeta som psykolog inom bland annat förskola, skola och företagshälsovård.

I en kris reagerar vi alla på individuella och olika sätt. Vanligt är att vi i någon mån inte kan känna igen oss själva. Varken i känslo- och tankemässiga reaktioner eller i hur vi agerar. Reaktionerna går dock att förstå och med kunskap om krisreaktioner kan vi möta och stödja människor på ett bra sätt i en svår situation. Att bemöta en person som befinner sig i kris innebär att kunna visa empati och förståelse samt lyssna in den andre. I rollen som hjälpare eller professionell är det också betydelsefullt att värna den andres gränser och förhålla sig på ett medvetet sätt. Under föreläsningen går vi igenom grundläggande psykologi och begrepp om kris och krisreaktioner, samt samtalar om hur vi kan bemöta människor i kris på ett bra sätt.

Detta är den första av två föreläsningar om att möta människor i kris. Den andra föreläsningen hålls den 21 november och handlar om kommunikation och bemötande. Mer information kommer framöver.

 

Sista anmälningsdag är 16 september

Föranmälan krävs för garanterad plats och fika.

Tid: Den 23 september kl. 17.30-19.30
Plats: Dalheimerssalen, Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12
Anmälan: Senast den 16 september