1. Hem
  2.  » 
  3. Arrangemang: tidigare
  4.  » 9 april: Spridningskonferens – Individstödet och LaSSe Brukarstödcenter

9 april: Spridningskonferens – Individstödet och LaSSe Brukarstödcenter

mar 6, 2019 | Arrangemang: tidigare

Välkommen på spridningskonferens!

Funktionsrätt Göteborg Individstöd och LaSSe Brukarstödcenter inbjuder till spridningskonferens av verksamheternas erfarenhetsrapporter 2018. Vi bjuder även in till intressanta föreläsningar inom området. Läs mer om föreläsningarna längre ner.

Här kan du läsa och spara inbjudan som PDF (öppnas i nytt fönster)

Program

13.30-14.30                    Presentation: Individstödet + LaSSe Brukarstödcenter
14.30-15.00                    Fikapaus
15.00-16.00                    Föreläsning: Gamla synsätt spökar än
16.00-16.15                    Paus
16.15-16.45                    Föreläsning: Att komma till sin rätt
16.45-17.00                    Avslutning

Tid: Den 9 april kl. 13.30-17.00
Plats: Dalheimerssalen, Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12, Göteborg
Anmälan: Görs senast den 1 april via: http://tinyurl.com/spridningskonferens
Tillgänglighet: Funktionsrätt Göteborgs arrangemang ska vara tillgängliga för alla. Meddela oss gärna vad som behövs för att konferensen ska vara tillgänglig för dig.


Om föreläsningarna
 

Gamla synsätt spökar än

Margareta Persson kommer att berätta om en osynlig del av vår historia, om hur människor med funktionsnedsättningar har behandlats genom tiderna. Hon visar hur den historien påverkar oss idag. Under folkhemstiden låstes människor in på institution och man ansåg att ”människomaterialet skulle förädlas”, vilket bland annat skedde genom sterilisering. Kanske är det de synsätten som spökar idag kring ifrågasättandet av personliga assistenter och i den omfattande fosterdiagnostiken? Föreläsningen utgår från Margaretas bok Gamla synsätt spökar än. Boken kommer att finnas tillgänglig för beställning på konferensen.

(Läs vår recension av Gamla synsätt spökar än här.)


Att komma till sin rätt

Att komma till sin rätt var ett treårigt projekt som finansierades av Allmänna Arvsfonden. Projektet arbetade med mänskliga rättigheter inom psykiatrin i Göteborg. Projektet drevs av både personer med egen erfarenhet av psykos och av personal inom psykiatrin. Syftet med projektet var att skapa metoder för hur man kan arbeta människorättsbaserat i praktiken inom psykiatrin.

Projektet var ett samarbete mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset – Psykosvård Nordost och NSPHiG (Nationell samverkan för psykisk hälsa i Göteborg). Projektledare Agneta Persson kommer att hålla i föreläsningen.

 

Varmt välkomna!