1. Hem
  2.  » 
  3. Nyhetsbrev: Reportage
  4.  » Attention Göteborgs nya projekt: Odla hela livet

Attention Göteborgs nya projekt: Odla hela livet

aug 27, 2021 | Nyhetsbrev: Reportage

Logga för projektet. Överst står Attention Göteborg, därefter odla hela livet. Odla skrivs med gröna bokstäver och ett löv sticker upp från texten. Även Allmänna Arvsfondens logga finns med på bilden.

Attention Göteborg är en intresseförening för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som exempelvis ADHD, Aspergers syndrom och språkstörningar.

Nyligen blev Attention Göteborg beviljade medel från Allmänna arvsfonden för det treåriga projektet Odla hela livet.

Ingå i ett sammanhang

Projektet vänder sig till äldre personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som är bosatta i Göteborgsområdet, har gått i pension och är intresserade av att lära sig hur man kan odla året runt hemma. Tanken är att deltagarna ska kunna odla i stadsmiljö, som exempelvis en balkong eller innegård.

– Att odla är ett sätt att ingå i ett sammanhang där man har något gemensamt, säger Egil Aasgaard, ordförande i Attention Göteborg och projektledare för Odla hela livet.

Möjlighet att utbildas till cirkelledare

Syftet med projektet är att erbjuda gemensamma odlingsaktiviteter och naturpromenader för att stärka gruppens psykiska hälsa. Under projekttiden kommer även metodmaterial produceras, så att fler aktörer ska kunna använda sig av projektets lärdomar.

– Under hösten kommer vi att börja arbeta tillsammans med våra samarbetspartners Gröna rehab och Studieförbundet Vuxenskolan i Göteborg. Därigenom ska deltagarna kunna utbilda sig till cirkelledare, säger Egil Aasgaard.

Deltagare som är intresserade kommer därmed kunna utbildas till cirkelledare och arbeta med att sprida projektets lärdomar efter projektets slut. De medverkande kommer även få lära sig om hållbarhet och Agenda 2030 under projektets gång.

Vad händer i projektet härnäst?

Under hösten kommer en enkät skickas ut för att hitta folk som är intresserade av att ingå i en startgrupp.

Projektet drar även igång med naturpromenader och andra aktiviteter under hösten. På projektets hemsida www.odlahelalivet.se kommer all information om projektet och aktiviteterna läggas ut löpande. Det finns även planer på att starta ett nyhetsbrev om projektets arbete.

Vill du veta mer om projektet?

Kontakta projektledare Egil Aasgaard på kontakt@attentiongbg.se eller tel. 070-2671005

Läs mer om Odla hela livet här.