1. Hem
  2.  » 
  3. Nyheter
  4.  » Christine Bylund föreläser om anakrona livsvillkor

Christine Bylund föreläser om anakrona livsvillkor

okt 13, 2020 | Nyheter

Digital föreläsning 11 november

Christine Bylund är doktorand i etnologi vid Ubmejen universitähta (Umeå universitet). Som forskare, skribent och scenkonstnär arbetar hon med frågor om makt, sexualitet och funktionalitet i olika former.

Den 11 november kl. 18-19 bjuder Funktionsrätt Göteborg in till en digital föreläsning av Christine: Anakrona livsvillkor: makt, möjligheter och begär i den föränderliga svenska välfärdsstaten.

En porträttbild av Christine Bylund mot en svart bakgrund.

I sin pågående forskning undersöker Christine funktionsmaktsordningen och hur möjligheterna till relationer och familjeliv för den som är i behov av stöd och serviceinsatser av välfärdsstaten har förändrats över tid i Sverige.

Under föreläsningen ger hon en överblick över forskningsresultaten och betydelsen av att personer med normbrytande funktionalitet själva bedriver forskning om de frågor som berör dem.

Föreläsningen hålls via Zoom och riktar sig i första hand till Funktionsrätt Göteborgs medlemmar, men även andra är välkomna att delta.

Anmäl dig senast 9 november via denna länk: https://tinyurl.com/christinebylund11nov

Inbjudan till föreläsningen Anakrona livsvillkor: makt, möjligheter och begär i den föränderliga svenska välfärdsstaten (PDF)