1. Hem
  2.  » 
  3. Nyhetsbrev: Reportage
  4.  » GRC blir Antidiskrimineringsbyrån Väst!

GRC blir Antidiskrimineringsbyrån Väst!

nov 20, 2020 | Nyhetsbrev: Reportage

Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering (GRC) har bytt namn och heter numera Antidiskrimineringsbyrån Väst. Annika Lindström, verksamhetschef, berättar att namnbytet speglar byråns upptagningsområde.

– Vi hette Göteborgs rättighetscenter för att vi är belägna i Göteborg, men vi har ett större upptagningsområde än så, säger Annika.

Antidiskrimineringsbyrån Väst erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning för personer som upplever att de blivit diskriminerade. De håller även utbildningar om rättigheter, både för rättighetsbärare och skyldighetsbärare.

– Alla som på något sätt berörs av diskriminering kan kontakta oss. Det kan vara bra att få lite mer kött på benen och få veta om det man har varit med om är olagligt eller inte.

Utöver rådgivning och utbildningar arbetar Antidiskrimineringsbyrån Väst med samråd och samverkan för att påverka frågor som rör diskriminering.

–  Vi samarbetar gärna med andra föreningar på olika sätt, säger Annika.

Antidiskrimineringsbyrån Väst har 22 medlemsorganisationer – bland annat Funktionsrätt Göteborg. Alla föreningar som på något sätt arbetar med diskrimineringsfrågor är välkomna att bli medlemmar hos dem.

För frågor om medlemskap eller samarbeten – kontakta Annika Lindström på annika.lindstrom@goteborgsrattighetscenter.se  eller läs mer på deras hemsida.

Undersökning om ungas påverkan av corona

Just nu driver Antidiskrimineringsbyrån Väst ett projekt för att undersöka hur framtidstron hos unga vuxna påverkas av den pågående pandemin. Det gäller då särskilt unga vuxna som på något sätt berörs av de sju diskrimineringsgrunderna.

De söker personer i åldrarna 18-21 år som vill delta i undersökningen. Läs mer om corona-undersökningen.