1. Hem
  2.  » 
  3. Medlemsnyheter
  4.  » Här är våra nya styrelseledamöter!

Här är våra nya styrelseledamöter!

okt 23, 2020 | Medlemsnyheter

På årsmötet den 15 september valdes fyra nya ledamöter in i Funktionsrätt Göteborgs styrelse. Låt oss presentera dem!

Gunilla Johansson, ersättare
DHB Västra

En porträttbild av Gunilla Johansson, som ler mot kameran.

Gunilla har suttit i DHB:s styrelse i tre år, först som vice kassör och nu som kassör.

– Jag har företrätt DHB i ett par år och tycker det är ett fantastiskt jobb ni gör. Så jag tyckte det skulle vara intressant att komma med i styrelsen för att få mer inblick i allt ni gör och för att kanske kunna komma med  idéer som kan vara positiva för FRG.

– Jag ser fram emot en rolig och givande tid med styrelsen där jag kanske kan få möjlighet att få mera kunskaper vad gäller både barn och vuxna som har funktionsnedsättningar. Jag ser även fram emot att kanske få möjlighet att sitta med i något av alla råd som finns. Kunskap blir man aldrig för gammal för och jag är ungdomlig i sättet trots att jag har blivit pensionär.

 

Gunbritt Stålberg, ledamot
Göteborgs Diabetesförening

En bild på Gunbritt som står på en solig strand med en hund i koppel.

Gunbritt har varit aktiv i styrelsen i diabetesföreningar i olika delar av Sverige.

 Vi har olika förutsättningar i livet men vi ska ha samma möjligheter oavsett hinder. Vi får kämpa med våra förutsättningar, men vi ska inte behöva kämpa mot formella hinder eller fördomar. Jag hoppas kunna bidra så att livet blir lättare med de olika hinder vi kämpar med.

 

Tord Hansson, ledamot
Personskadeförbundet RTP i Göteborg

En porträttbild på Tord, som ler mot kameran.

Tord är ordförande i Personskadeförbundet RTP i Göteborg sedan 2018. Han har mångårig erfarenhet av styrelsearbete, både i det privata näringslivet och inom folkrörelsearbetet.

– Inom föreningen har vi under en längre tid haft diskussioner om att vi ska engagera oss i FRG. Inför detta verksamhetsår tyckte vi att det var dags. Känner själv att det ska bli kul, lärorikt och förhoppningsvis att jag kan bidra med mina erfarenheter och kunskaper för FRG:s bästa.

– Inom FRG vill jag bidra med att vi gemensamt ska kunna utveckla och påverka samhället, så att personer med olika funktionsvariationer ska kunna leva ett likvärdigt liv som andra människor i samhället. Tänker exempelvis på en rättvis vård, schyst ekonomi, tillgänglighet inom alla kategorier, rätten till arbete samt rätten till en livslång rehabilitering och träning, schyst boende med mera.

Peter Ringman, ledamot
Neuroförbundet Göteborg

En porträttbild på Peter Ringman, som tittar in i kameran.

Peter har varit med i valberedningen för Neuroförbundet Göteborg i ett par år. Han har även varit med som ledamot i Riksidrottsförbundets sektion för rullstolsdans.

– Jag brinner för jämställdhet och allas rätt till meningsfull sysselsättning, oberoende av ålder eller eventuella funktionsvariationer. Alla kan bidra med något. Jag vill bidra till att motverka diskriminering. Jag vill få vara med och påverka politiker och organisationer till ett mer tolerant förhållningssätt mot alla med funktionsvariationer.

– Det är viktiga frågor som hanteras och jag känner att jag har både tid att engagera mig, samt många åsikter och även kompromissvilja för att kunna få vettiga resultat. Resultatet är det primära.