Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

2 maj: Farhia Bile om antirasism

2023-05-02|17:30 - 19:30

Bild med text om föreläsningen. Rosa ram runt textruta och illustration av blomma.
Vi i funktionsrättsrörelsen är bra på normkritik, till och med experter på att ifrågasätta och utmana funktionsmaktordningen. Vi jobbar ständigt med att sätta ljus på de maktrelationer som begränsar oss, för att skapa en mer tillgänglig och delaktig värld.
Men våra medlemmar möter inte bara hinder och diskriminering utifrån deras funktionsstatus, utan många upplever också begränsningar utifrån andra diskrimineringsgrunder, och vi behöver ständigt utveckla våra intersektionella perspektiv.
Därför har vi bjudit in Farhia Bile, föreläsare och utbildare, för att berätta om rasism och antirasism. Farhia kommer att berätta vad rasism är och hur det fungerar i Sverige idag.
Vad är minoritetsstress och hur påverkar det normbrytande personer? Och vad betyder egentligen intersektionalitet? Vi kommer att få en antirasistisk intersektionell tidslinje med viktiga årtal.
Farhia kommer också prata om hur vi gör för att vara antirasister och starta arbetet med antirasism i föreningarna. Och vilka begrepp kan vara bra att känna till för att föra antirasistiska samtal?
Den här föreläsningen är en möjlighet att reflektera över hur era föreningar arbetar med antirasism idag och hur detta arbetet kan utvecklas vidare, för att få en ännu mer inkluderande funktionsrättsrörelse i Göteborg!
Välkommen!
Tid: 2 maj 2023, 17.30-19.30
Plats: Digitalt över Zoom
Anmälan: Senast 1 maj via länken: tinyurl.com/forelasning2maj

 

Detaljer

Datum:
2023-05-02
Tid:
17:30 - 19:30

Arrangör

Funktionsrätt Göteborg
Telefon
031-24 03 03
E-post
info@funktionsrattgbg.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Digitalt

Annonsera i kalendariet
Har din förening något spännande på gång som ni vill att fler ska ta del av? Hör av er till info@funktionsrattgbg.se så sprider vi informationen.