Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

21 november: Föreläsning – Bemötande och kommunikation

2019-11-21|17:30 - 19:30

Ladda ner inbjudan (pdf)

Den 21 november anordnar Funktionsrätt Göteborg den andra och sista av höstens föreläsningar om att möta människor i kris. Föreläsningen hålls av Åsa Thiringer, legitimerad psykolog med 25 års erfarenhet av att arbeta som psykolog inom bland annat förskola, skola och företagshälsovård.

Under den här föreläsningen kommer Åsa att prata mer om bemötande och kommunikation, varför ett professionellt bemötande är avgörande för att lyckas med möten och viktiga byggstenar i kommunikation.

Den första föreläsningen handlade om hur vi reagerar på individuella och olika sätt vid en kris. Vanligt är att vi i någon mån inte kan känna igen oss själva, varken i känslo- och tankemässiga reaktioner eller i hur vi agerar. Reaktionerna går dock att förstå och med kunskap om krisreaktioner kan vi möta och stödja människor på ett bra sätt i en svår situation.

Att bemöta en person som befinner sig i kris innebär att kunna visa empati och förståelse samt lyssna in den andre. I rollen som hjälpare eller professionell är det också betydelsefullt att värna den andres gränser och förhålla sig på ett medvetet sätt. Under föreläsningen går Åsa igenom grundläggande psykologi och begrepp om kris och krisreaktioner, samt samtalar om hur vi kan bemöta människor i kris på ett bra sätt.

Sista anmälningsdag är 14 november

Föranmälan krävs för garanterad plats och fika.

Målgrupp: Funktionsrätt Göteborgs medlemsföreningar
Tid: Den 21 november kl. 17.30-19.30
Plats: Dalheimerssalen, Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12
Anmälan: Senast den 14 november

Detaljer

Datum:
2019-11-21
Tid:
17:30 - 19:30
Evenemang Kategori:

Plats

Dalheimerssalen, Dalheimers hus
Slottsskogsgatan 12
Göteborg, 414 53 Sverige

Annonsera i kalendariet
Har din förening något spännande på gång som ni vill att fler ska ta del av? Hör av er till info@funktionsrattgbg.se så sprider vi informationen.