Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

30 maj: Inkludera flera! och internationella funktionsrättsfrågor

2023-05-30|17:30 - 19:30

Bild med text om föreläsningen. En rosa ram ringar in en informationstext och en bild på två personer som kramar en jordglob
Vill du lära dig mer om globala funktionsrättsfrågor? Om hur det ser ut i världen för personer med funktionsnedsättning och vilket arbete som görs idag kring dessa frågor? Då är detta föreläsningen för dig!
Vi har bjudit in Rebekah Krebs från projektet Inkludera flera för att berätta mer om dessa frågor. MyRight är den svenska funktionsrättsrörelsens organisation för internationellt utvecklingsarbete och bistånd. De driver projektet Inkludera flera – för en global funkisrörelse, som nu är inne på sitt tredje år. Inkludera flera jobbar för att fler med erfarenheter av funktionsnedsättning ska få mer kunskap och engagera sig mer i globala utvecklingsfrågor.
Rebekah kommer att ge oss en introduktion till lägesbilden i världen idag och berätta om kopplingen mellan fattigdom och funktionsnedsättning. Hon kommer också prata om hur Sverige jobbar med dessa frågor, att Sverige jobbar med fattigdomsbekämpning men saknar ett funktionsrättsperspektiv i sitt globala utvecklingsarbete. Vilka andra internationella överenskommelser finns det och hur är de relevanta för vår målgrupp – de globala målen till exempel, och hur används CRPD internationellt?
För dem som är intresserade av att jobba vidare med dessa frågor kan Rebekah också berätta om olika sätt att engagera sig, genom Inkludera fleras nätverk, eller genom sin egen förening.
Denna föreläsning kommer att hållas på plats på Dalheimers hus, det kommer inte gå att medverka digitalt denna gång. Vi bjuder på fika!

Välkommen!

Tid: 30 maj 2023, 17.30-19.30
Anmälan:
Senast den 22 maj via länken https://tinyurl.com/forelasning30maj
Plats: Rum Karl Johan på plan 1, Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12, 414 53 Göteborg

Detaljer

Datum:
2023-05-30
Tid:
17:30 - 19:30

Arrangör

Funktionsrätt Göteborg
Telefon
031-24 03 03
E-post
info@funktionsrattgbg.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Digitalt

Annonsera i kalendariet
Har din förening något spännande på gång som ni vill att fler ska ta del av? Hör av er till info@funktionsrattgbg.se så sprider vi informationen.