Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

4 april: Artificiell intelligens och funktionsrätt

2023-04-04|17:30 - 19:30

Funktionsrätt Göteborg bjuder in till en spännande och informativ föreläsning om förhållandet mellan artificiell intelligens och funktionsrätt. Medan AI fortsätter att revolutionera vår värld är det viktigt att förstå både vilka fantastiska möjligheter och enorma risker användningen av denna teknik medför för personer med funktionsnedsättning.

Kave Noori, expert på AI och funktionsrätt kommer att guida oss genom detta spännande ämne. Kave jobbar med AI frågor på en funktionsrättsorganisation men håller denna föreläsning i egenskap av sig själv.

Det här kommer vi att ta upp under föreläsningen:

  • Vad är artificiell intelligens?
  • Möjligheter och risker: tillsammans utforskar vi hur AI kan hjälpa personer med funktionsnedsättning att leva ett mer självständigt liv, men också hur dåligt designade AI-lösningar kan skapa nya funktionshinder.
  • Europeiska unionens AI-lag: just nu förhandlas en ny lag för AI som ska användas i situationer som riskerar de mänskliga rättigheterna. Det kan handla om när AI får användas för att bestämma vem som ska få ett jobb, vem som ska antas till en utbildning, myndigheters beslut om bidragsansökningar, eller användningen av artificiell intelligens som lögndetektor i migrationsärenden.

Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor och om det finns tid över kan vi också tillsammans utforska exempel på AI verktyg som kan skriva text eller skapa bilder.

Missa inte det här tillfället att lära dig mer om hur artificiell intelligens påverkar dina mänskliga rättigheter. Vi måste vara delaktiga i utformningen av det AI-drivna samhälle som håller på att växa fram i rasande fart. Det är enda sättet som AI kan göras inkluderande och tillgängligt för oss.

Föreläsningen hålls den 4 april kl. 17.30-19.30.

Du kan själv välja om du vill vara med online via Zoom, eller om du vill träffas på Dalheimers hus där vi bjuder på fika och tar upp föreläsningen på en stor skärm. Kave kommer att vara med via länk.

Länk till anmälan: www.tinyurl.com/forelasning4april

Välkommen!

Detaljer

Datum:
2023-04-04
Tid:
17:30 - 19:30

Arrangör

Funktionsrätt Göteborg
Telefon
031-24 03 03
E-post
info@funktionsrattgbg.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Digitalt

Annonsera i kalendariet
Har din förening något spännande på gång som ni vill att fler ska ta del av? Hör av er till info@funktionsrattgbg.se så sprider vi informationen.