Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

7 mars: Christine Bylund – Anakrona livsvillkor

2023-03-07|17:30 - 19:30

”Jag har haft flera relationer, men en av dem har varit avgörande för att de andra skulle kunna uppstå: den till välfärdsstaten,” skriver Christine Bylund i sin avhandling vid Umeå universitet.

Avhandlingen Anakrona livsvillkor handlar om hur relationen till välfärdsstaten möjliggör och omöjliggör andra typer av relationer och familjeliv. Genom en kombination av intervjuer och autoetnografi (forskning som utgår från ens egna upplevelser) visar Christine Bylund hur välfärdsstaten har formats av olika diskurser om funktionalitet under nittonhundratalet fram till idag. Hennes forskning om funktionalitet, makt, normer och sexualitet blottlägger funktionsmaktordningen i det svenska samhället.

Under föreläsningen den 7 mars kl. 17.30-19.30 kommer hon att ge en överblick över sina forskningsresultat. Genom att ta del av en teoretisk förståelse av dessa frågor kan man sätta ord på och förstå sina egna livsupplevelser i ett större sammanhang.

Om du är intresserad av att läsa hela avhandlingen finns den att hitta här.

Du kan själv välja om du vill vara med online via Zoom, eller om du vill träffas på Dalheimers hus där vi bjuder på fika och tar upp föreläsningen på en stor skärm.

Länk till anmälan: https://tinyurl.com/forelasning7mars

Detaljer

Datum:
2023-03-07
Tid:
17:30 - 19:30

Arrangör

Funktionsrätt Göteborg
Telefon
031-24 03 03
E-post
info@funktionsrattgbg.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Digitalt

Annonsera i kalendariet
Har din förening något spännande på gång som ni vill att fler ska ta del av? Hör av er till info@funktionsrattgbg.se så sprider vi informationen.