1. Hem
  2.  » 
  3. Nyheter
  4.  » Kampanjen för Klaga på stan är nu igång!

Kampanjen för Klaga på stan är nu igång!

nov 5, 2020 | Nyheter

Under onsdagen dök det upp mystiska blå brevlådor på flera platser i staden. En låda stod exempelvis ute i kanalen vid Brunnsparken.

En bild på kanalen vid Brunnsparken. Ute i vattnet sticker en blå brevlåda upp, med texten "Har du klagomål till Göteborgs Stad?" på.

Brevlådorna är en del av kampanjen för att lansera webbtjänsten Klaga på stan, som skapats av Funktionsrätt Göteborgs projekt Tyck till.

Klaga på stan är en webbplats där du får hjälp att skriva och skicka klagomål om brister i Göteborgs Stads verksamheter. På Klaga på stan finns också tips och råd om vad du kan göra när du har varit med om något dåligt i Göteborgs Stads verksamheter.

Genom kampanjen vill projektet illustrera hur svårt det är för många att klaga på stöd- och omsorgsverksamheter. Brevlådorna har texten “Har du klagomål på Göteborgs Stad?” och ett fack för brev, men är placerade på sådana sätt att det är omöjligt att lägga in brev i dem.

Brevlådorna kommer sitta uppe till slutet av nästa vecka. Om du ser kampanjen på stan – tveka inte att fota och skriva om Klaga på stan i sociala medier! Använd gärna hashtaggen #klagapastan eller tagga @klagapastan.

Följ Klaga på stan på Facebook för fler uppdateringar!