1. Hem
  2.  » 
  3. Nyhetsbrev: Reportage
  4.  » Kerstin Arohlén om att sitta i styrelsen

Kerstin Arohlén om att sitta i styrelsen

okt 17, 2017 | Nyhetsbrev: Reportage

Kerstin Arohlén sitter i HSO Göteborgs styrelse som representant från Autism- och Aspergerföreningen. Det är ett uppdrag hon haft så länge att hon inte längre minns exakt när hon började.

-Det måste ha varit nån gång runt 2005, funderar hon. När frågan om nominering dök upp väcktes min nyfikenhet och jag ville ta reda på hur HSO jobbade.

Idag, sisådär tio år senare, är Kerstin fortfarande en del av styrelsen och hon försäkrar att en hel del har förändrats under åren.

-Idag arbetar vi bredare. Vi är måna om att få in många perspektiv när vi driver våra frågor. Sen har jag en känsla av att vi syns mera utåt nu för tiden. Det kanske är tack vare att det intressepolitiska arbetet ökar och att vi jobbar mer i projektform, funderar Kerstin.

Idag är Kerstin vice ordförande i HSO Göteborg, ett uppdrag som kräver en del tid, särskilt inläsning av material inför styrelsemötena.

-Jag lägger nog ner 15-20 timmar i månaden med förberedelser, AU-möten och allt.

Kerstin beskriver styrelsearbetet som omväxlande. Det innebär bl a att driva funktionshinderfrågor, träffa andra som brinner för samma sak och ordna utbildningar för medlemsföreningarna.

-Allt detta är utvecklande och innebär både glädje och, ibland, problem säger Kerstin.

Kontakten och samarbetet mellan styrelse och kansli har utvecklats under åren och det är viktigt i sammanhanget. Till det positiva som hänt under Kerstins styrelsetid, räknar hon beslutet som gjorde att Brukarstödcentrum blev en permanent verksamhet.

-Jag blev så glad när beskedet kom från Göteborgs stad!

Nu har Brukarstödcentrum drivits av HSO Göteborg i drygt tio år. Det är ungefär lika länge som Kerstin arbetat ideellt i styrelsen. Jag måste fråga om hon med sin erfarenhet skulle rekommendera någon att engagera sig i styrelsen?

-Jadå! Jag går med lätta steg till styrelsemötena, avslutar Kerstin.