1. Hem
  2.  » 
  3. Medlemsnyheter
  4.  » Ny medlemsförening – Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben

Ny medlemsförening – Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben

maj 24, 2022 | Medlemsnyheter

På årsmötet den 28 april valdes Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben in som en av Funktionsrätt Göteborgs nya medlemsföreningar. Här berättar de om sin förening och vad medlemskapet i Funktionsrätt Göteborg innebär.

Hur skulle du beskriva er förening?

Unga Rörelsehindrade är en förening för rörelsehindrade barn, ungdomar och unga vuxna som arbetar med rättvisepolitik och drivs av unga med egen erfarenhet av funktionsnedsättningar.

Vi vill förändra vårt samhälle så att ungdomar med rörelsehinder blir helt delaktiga i alla aspekter av samhällslivet. Dagens otillgänglighet på olika plan stänger många människor ute och det vill vi ändra på. Vi vill också vara en finne i rumpan på makthavarna.

Det finns en vakant plats i styrelsen. Så är du en tjej eller kille med rörelsehinder (max 31 år) som vill hänga på, hör av dig till: urg@telia.com.

Finns det något särskilt ni är stolta över i ert föreningsarbete?

Vi är stolta över allt det vi gör och dessutom är vi ödmjuka.

Vad fick er att söka medlemskap hos Funktionsrätt Göteborg?

Klimatet i samhället hårdnar. Insatser tas bort eller är mycket svåra att få ta del av och mycket blir dyrare. Orättvisorna växer. Det gör att vi i funkisföreningarna måste arbeta mer tillsammans med de frågor som är gemensamma.

Vad hoppas ni få ut av ert medlemskap i Funktionsrätt Göteborg?

Genom medlemskapet hos Funktionsrätt Göteborg hoppas vi få tillgång till att kunna påverka än mer i Göteborgs stad.

Samarbetar ni med andra funktionshinderföreningar?

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben, som funnits sedan 1987, har alltid gillat samarbeten. Vi har samarbetat med många av funkisföreningarna när det funnits gemensamma frågor att driva. Det vi inte kan acceptera är välgörenhet, det är vi tydliga med.

Läs mer om Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben på https://ungarorelsehindradegoteborgsklubben.se/.