1. Hem
  2.  » 
  3. Medlemsnyheter
  4.  » Ordförande har ordet: “Årsmötestider”

Ordförande har ordet: “Årsmötestider”

feb 24, 2023 | Medlemsnyheter

Porträttbild på Ulla Adolfsson, Funktionsrätt Göteborgs ordförande, som ler mot kameran.

Ett säkert vårtecknen för många av oss som är engagerade i föreningslivet är planeringen av årsmöten och färdigställande av årsmöteshandlingar. Det handlar mycket om att se tillbaka på året som gått och att blicka framåt. Det handlar om att ta med sig erfarenheterna från tidigare år och att arbeta klokare under de kommande åren. Allt det där känner ni säkert igen.

Just nu presenterar Funktionsrätt Göteborg ett par nya sätt att nå medlemmar och allmänhet; vårt nystartade Instagramkonto @funktionsrattgoteborg och vår podd Funktionsrätt och slätt. Det ska bli spännande att följa arbetet med dessa kanaler och se på vilket sätt det kommer att utvecklas.

Det intressepolitiska arbetet fortsätter och i dagarna har Funktionsrätt Göteborgs representantskapsmöte nominerat ledamöter till några olika råd i staden.

Att få förtroendet att företräda våra 52 medlemsorganisationer är stort och förpliktigar. Tillsammans har vi möjlighet att påverka genom att uppmärksamma beslutsfattare på både det som fungerar väl och det som borde fungera bättre för att personer med funktionsnedsättning ska få full delaktighet i samhället.

Här kan du läsa mer om Göteborg Stads program för att få full delaktighet.

Det interna arbetet fortsätter som tidigare med att, via Funktionsrätt Göteborg – Individstöd, ge råd, stöd och vägledning till göteborgare i frågor som rör funktionshinder. Vi fortsätter också att bjuda in till olika aktiviteter såsom föreläsningar och till öppet hus. Mer om detta hittar du på Funktionsrätt Göteborgs webbplats www.funktionsrattgbg.se

Den 27 april är det årsmöte så sätt ett kryss i kalendern. Innan dess kan medlemsföreningar skicka in motioner och nomineringar. Mer info om det hittar du på https://funktionsrattgbg.se/kalendarium/27-april-arsmote/

Så…Just nu i början av våren gäller det att försöka hitta balansen mellan arbete, föreningsliv och allt annat i livet. Ta chansen när den bjuds att sitta ner en stund i solen, ta en promenad i vår underbara natur eller slå dig ner på ett trevligt café och njut!

Ulla Adolfsson
Ordförande