1. Hem
  2.  » 
  3. Medlemsnyheter
  4.  » Ordförande har ordet: “En inspirerande och utvecklande årstid”

Ordförande har ordet: “En inspirerande och utvecklande årstid”

aug 30, 2023 | Medlemsnyheter

Porträttbild på Ulla Adolfsson, Funktionsrätt Göteborgs ordförande, som ler mot kameran.

Hösten är på väg och jag hoppas att du haft möjlighet att göra det du önskade göra under sommaren, eller i alla fall en del av det.

Så här i början av hösten är det många föreningar som planerar för vad som ska göras det närmaste halvåret. Vi planerar för medlemsaktiviteter och påverkansarbete och vi planerar för att genomföra många av de beslut som tagits på årsmöten, medlemsmöten och styrelsemöten.

Personligen tycker jag hösten är den tid då många beslut och planer blir tydliga och fylls med innehåll. Oftast känns det inspirerande och utvecklande att tänka framåt och få vara med och bidra till utveckling av föreningar och samhället.

Ibland kännas det tungt och utmanande. Jag tänker på det arbete vi gör i funktionsrättsrörelsen som är nödvändigt för att hindra försämringar i samhället. Försämringar som, på ett negativt sätt, påverkar människor som har funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom.

Inom Funktionsrätt Göteborg är vi nu 54 medlemsföreningar med drygt 20 000 medlemmar. Vi arbetar för full delaktighet och jämlikhet på samhällets alla områden. Det är ett arbete vi gör tillsammans och det känns hoppfullt.

Ulla Adolfsson
Ordförande