1. Hem
  2.  » 
  3. Medlemsnyheter
  4.  » Ordförande har ordet: “Vart tog tiden vägen?”

Ordförande har ordet: “Vart tog tiden vägen?”

dec 14, 2023 | Medlemsnyheter

Porträttbild på Ulla Adolfsson, Funktionsrätt Göteborgs ordförande, som ler mot kameran.

Det är vi säkert många som frågar oss när året går mot sitt slut. Vi ville mycket, vi planerade mycket och fick gjort en del. Så är det för många av oss. I Funktionsrätt Göteborg har vi fått gjort det mesta av det vi planerade och det tack vara engagerade medlemsföreningar, medarbetare på kansliet och i styrelsen.

Under året har vi bevakat viktiga områden – och de är många. Vi har arbetat vidare med att ge råd och stöd till stadens invånare när det gäller frågor som rör funktionshinder och vi har erbjudit stöd och en arena att verka genom till 54 medlemsföreningar. Snart skriver vi bokslutet för 2023 och då kan vi, i detalj, se vad vi gjort tillsammans.

Vi, Funktionsrätt Göteborg och alla 54 medlemsföreningar, ska vara stolta över det arbete vi gjort samtidigt som det alltid finns mer att göra.

Planeringen för och arbetet med 2024 års verksamhet är i full gång. Ansökan för verksamhetsbidraget skickades in i somras och i slutet av december fattar nämnden för funktionsstöd beslut om bidraget. Ett bidrag till föreningar inom funktionshinderområdet som för många föreningar är helt avgörande för att vi ska kunna fortsätta och utveckla den viktiga verksamhet vi har. Till stor del är det tack vare det bidraget som många föreningar inom funktionsrättsrörelsen kan vara en mycket aktiv del av civilsamhället i Göteborg.

I anslutning till internationella funktionsrättsdagen bjöd Funktionsrätt Göteborg in till en kostnadsfri konferens med fokus på mänskliga rättigheter. Vi fick lyssna till tre föreläsningar följt av ett panelsamtal som kom att handla mycket om arbetslivet. Du kan läsa mer om konferensen här.

Under hösten har vi haft två representantskapsmöten. Till dessa möten kommer utsedda representanter från medlemsföreningarna. Där diskuteras gemensamma frågor, sker informationsutbyte och fattas de beslut som behövs för det fortsatta arbetet. Under hösten har vi bland annat arbetat med den kommande revideringen av det intressepolitiska programmet.

Efter nyåret väntar nya utmaningar för oss i den samlade funktionsrättsrörelsen, men innan dess hoppas jag att du får möjlighet till både vila och trevligheter.

God Jul och Gott Nytt år!
Önskar styrelsen
Genom
Ulla Adolfsson