1. Hem
  2.  » 
  3. Medlemsnyheter
  4.  » Rapport från representantskapsmöte 22 februari

Rapport från representantskapsmöte 22 februari

feb 23, 2024 | Medlemsnyheter

Bild på deltagare vid representantskapsmötet som har diskussioner vid borden

Den 22 februari anordnades årets första representantskapsmöte!

Mötet hölls i Aktivitetscenters lokaler i Dalheimers hus och 32 personer deltog, varav 19 var röstberättigade.

Deltagarna fick gruppvis diskutera EU-frågor som påverkar funktionsrättsområdet i Göteborg. Vi fick in en stor mängd intressanta frågor och kommer ha med dessa som underlag inför vår EU-valdebatt den 30 maj. Stort tack till alla som deltog!

På mötet hade även två medlemsföreningar föranmält punkter att lyfta. Grunden Krans tog upp information om sin kommande demonstration för semesterlön inom daglig verksamhet, och Tandhälsoförbundet O-distrikt lyfte en fråga om hur man kan samverka kring att öka medlemsantalet. Läs mer här nedan:

Hur kan vi samarbeta för att öka medlemsantalet?

Tandhälsoförbundet O-distrikt har lyft en fråga till Funktionsrätt Göteborgs samtliga medlemsföreningar: Hur kan vi samverka för att nå ut till fler och få fler medlemmar?

Det skulle exempelvis kunna vara genom att hålla föredrag tillsammans, hjälpa varandra att sprida information om föreningarnas olika föredrag och tipsa varandra om hur man når ut med sin marknadsföring.

Om man är intresserad av den här frågan, har förslag eller bara vill diskutera den mer är man varmt välkommen att höra av sig till Tandhälsoförbundet:

Telefon: 0760 – 05 49 48, 076 – 40 30 146
E-post: goteborg@tf.nu

Manifestation 23 maj för semesterlön

Grunden Krans kommer tillsammans med ett antal andra föreningar genomföra en demonstration för rätten till betald semester inom daglig verksamhet.

Manifestationen kommer äga rum på Gustaf Adolfs torg den 23 maj klockan 16-18 i samband med kommunfullmäktiges möte. Det kommer hållas tal och spelas musik. Kom gärna och delta!

Om er förening vill ställa sig bakom manifestationen – mejla detta till info@riksgrunden.se. Då kommer föreningens logga komma med på informationsbladet för manifestationen.

De kommer även starta ett göteborgsförslag om frågan inom kort. Om förslaget får 200 röster måste kommunfullmäktige lyfta frågan för beslut.

Vi kommer dela göteborgsförslaget på Funktionsrätt Göteborgs Facebook-sida.