1. Hem
  2.  » 
  3. Nyhetsbrev: Reportage
  4.  » Slutkonferens för projektet Allas likhet inför lagen

Slutkonferens för projektet Allas likhet inför lagen

jun 17, 2022 | Nyhetsbrev: Reportage

Projektledare Paulia Boija håller upp studiematerialet “Jag äter paragrafer till frukost”, som finns att beställa och ladda ner på projektets hemsida. 

Den 1 juni bjöd LaSSe Brukarstödcenter in till en festlig slutkonferens för det treåriga Allmänna Arvsfondsprojektet Allas likhet inför lagen. Projektet har syftat till att göra det lättare för personer med funktionsnedsättning att få tillgång till kunskap om allmän juridik.

– Målet var att ha 100 rådgivningssamtal, men vi har haft betydligt fler än så, sa Maria Chöler, jurist i projektet, under presentationen.

Konferensen var välbesökt och på det fullspäckade schemat stod bland annat information från projektets juriststudenter Stina Wernersson och Albin Karlsson. Idag är de färdiga med sina studier och ser tillbaka på tiden i projektet som lärorik.

– Det här är bland det mest värdefulla jag har gjort under hela utbildningen, sa Stina Wernersson.

Juriststudenterna har varit rådgivare och tagit emot samtal, men de har även tagit fram lättläst och tillgängligt informationsmaterial. På projektets hemsida finns bland annat broschyrer om fullmakt och god man att ladda ner eller beställa.

Projektet har även tagit fram boken ”Jag äter paragrafer till frukost”, ett studiematerial som handlar om lagar och regler. Under hösten kommer de hålla en studiecirkel kring studiematerialet, med start den 7 september. Kontakta projektledare Paulina Boija om du vill veta mer, e-post paulina@lassekoop.se.

Konferensen avslutades med att LaSSe Brukarstödcenters ordförande Maria Törnström hälsade alla välkomna till Mölndal, där LaSSe:s kontor numera finns. Därefter höll Grunden Band en energisk avslutningskonsert.