1. Hem
  2.  » 
  3. Medlemsnyheter
  4.  » United Sisters – en plats för unga att vara sig själva

United Sisters – en plats för unga att vara sig själva

jun 16, 2023 | Medlemsnyheter

Under våren har Funktionsrätt Göteborg varit i dialog med Fryshuset, som vill satsa lite extra på att få med sig barn och ungdomar med funktionsnedsättning på sina aktiviteter. Tipsa gärna de barn och ungdomar i er omgivning som skulle kunna vara intresserade!

Så här berättar Fryshuset om sin verksamhet:

Fryshuset är den största organisationen för ungdomar. Alla unga. Även dem som ingen annan trott på. I samarbete med Funktionsrätt Göteborg, vill Fryshuset erbjuda United Sisters till just dig med en funktionsnedsättning, är 10-20 år, identifierar dig som tjej eller ickebinär och bor i Göteborg.

Fryshuset ger unga möjlighet att växa och själva ta makten över sina liv och sin framtid. Hos oss står dörren alltid på glänt för den som vill engagera och utveckla sig – oavsett bakgrund, intresse och ambition. Här finns musik, podd och dansstudio. Är du intresserad av att måla, printa i 3D eller trycka tröjor finns det också.

Det du är nyfiken på och vill utforska och det du redan kan, hjälper vi till med. Är du 10–25 år och bor i Göteborg med omnejd, är du välkommen till Fryshusets kostnadsfria aktiviteter.

En del av Fryshuset är United Sisters, som stödjer unga personers rätt att vara sig själva, och att följa sina drömmar och passioner.

Det är en trygg plats för gemenskap, för att samtala om känslor, det som händer i livet och ha jämnåriga och vuxna medmänniskor omkring som kan lyssna, förstå och vara ett stöd för den som ung att vara den en är och vill vara.

Målet är att stärka unga tjejers och icke-binäras självkänsla, identitet, egenmakt och att stötta dem att hitta vägar till positiva sammanhang, en meningsfull vardag och aktiv fritid.

United Sisters deltar även i olika aktiviteter för att umgås och ha kul.

Välkommen!

Är du intresserad och vill du veta mer?
Anmäl dig till United Sisters informationsträff den 19 juli, kl.13.00 eller 17.00.

Anmälan sker via mail till Stephanie.cerqueira@fryshuset.se eller ringa och sms:a till +46760010816.