1. Hem
  2.  » 
  3. Nyheter
  4.  » Välbesökt slutwebbinarium för projektet Tyck till

Välbesökt slutwebbinarium för projektet Tyck till

feb 19, 2021 | Nyheter

Den 18 februari anordnade projektet Tyck till webbinariet “Klagomålshantering inom SoL- och LSS – behov, problem och vägar framåt” i samarbete med Funktionsrätt Sverige.

Webbinariet inleddes med att projektledarna för Tyck till presenterade de erfarenheter, lärdomar och förslag som de kommit fram till i projektet.

Därefter höll Johan Crusefalk, ombudsman för äldre och personer med funktionsnedsättning i Västerås Stad, en presentation om möjligheter och utmaningar med att bygga upp en lokal klagomålshantering inom nuvarande reglering.

Webbinariet avslutades med ett panelsamtal där representanter från IVO, SKR och Socialstyrelsen fick kommentera föregående presentationer, samt berätta vad de ser för förbättringsområden när det gäller den kommunala klagomålshanteringen.

Webbinariet var välbesökt, med cirka 150 deltagare. Det var en blandning av deltagare från bland annat funktionsrättsorganisationer och andra föreningar från hela Sverige, men även många politiker och tjänstepersoner från Göteborgs Stad och från andra kommuner.

Läs också: Stor avslutningsintervju med projektet Tyck till – så har det gått